Dansstijlen

Peuterdans (1.5 – 4 jaar)

Een kind kan niet vroeg genoeg beginnen met de ontdekkingsreis in DANS! Alleen met de juf, of samen met papa of mama, de allereerste ervaring hebben met de wonderlijke wereld van dans. De ontwikkeling van de peuters wordt hierdoor gestimuleerd. Door middel van beweging op muziek wordt de grove en fijne motoriek, creativiteit, taal en zelfs het wiskundig inzicht gestimuleerd! Ook op sociaal-emotioneel gebied zal je kind groeien. We dansen met elkaar op verschillende genres instrumentale muziek om de cognitieve ontwikkeling te bevorderen. En er worden rekwisieten gebruikt en thematisch verhalend dansspel om het ruimtelijk en lichamelijk bewustzijn te vergroten. 

Deze lessen worden aangeboden als project of workshop. 

Kleuterdans (4-6 jaar)

Met kleuterdans krijgen de kinderen de beginselen van de danstechniek in ballet én hedendaagse dans mee. Dit zie je niet alleen in de bewegingskwaliteit terug, maar hoor je ook in de muziek. We dansen namelijkop zowel instrumentale- en klassieke muziek, als top 40 kindermuziek. De spanningsboog van kleuters is kort. Daarom wordt er met thema’s gewerkt, verhalend lesgegeven en veel afgewisseld tussen techniek-, ritme-, ruimtelijke en vrij spel oefeningen. We werken aan de fijne motoriek en maken kennis met ‘wij’. Al spelenderwijs ontdekken we de ruimte en de mogelijkheden van het lichaam.

Fusion Mix ballet, contemporary, streetjazz (leeftijd 6+)

In deze les kan je kind zich oriënteren en groeien in de verschillende dansstijlen die Dance Fusion aanbiedt. Er wordt een goede basis gelegd voor ballet, contemporary en streetjazz. (Zie omschrijving van deze dansstijlen hieronder.) Vanaf deze leeftijd is het bewustzijn aan het vergroten. Spelenderwijs en met veel afwisseling leren de kinderen over de verschillende danstechnieken, samen te werken en te improviseren. Muzikaliteit, ritmegevoel, houding, kracht en lenigheid worden o.a. behandeld d.m.v. gebruik van verschillende rekwisieten.

Vanaf 9 jaar oud kunnen ze zich specialiseren in één of meerdere dansstijlen. 

Ballet Fusion (leeftijd 9+)

De dansles Ballet Fusion heeft als basis de ballettechniek met invloeden uit de moderne-dans en toneel. Er wordt lesgegeven op klassieke- en top 40 muziek. De les begint met techniekoefeningen aan de ‘barre’ om de verschillende delen van het lichaam goed op te warmen en bewust, geïsoleerd en gecoördineerd leren te bewegen. Na het beoefenen van deze basistechniek wordt er door middel van dynamische oefeningen, in en over het midden van de danszaal, deze techniek weer toegepast.  Vanaf deze leeftijd wordt er dieper ingegaan op de danstechniek en meer aandacht besteed aan de benamingen en de geschiedenis van de dansstijlen. Kracht, lenigheid, balans en houding worden verbeterd. Ook werken we aan eigen creativiteit, samenwerkings- en het presentatievermogen d.m.v. inlevings- en improvisatieoefeningen.

Contemporary (leeftijd 9+)

Contemporary is een gefuseerde dansstijl met technieken van de academisch stijlen moderne-dans en jazzdans en invloeden van dansstijlen zoals Afrikaanse dans. We werken aan de moderne-danstechniek en ook technieken voor grondwerk. De oefeningen worden op sokken en blote voeten gedaan, zodat je beter contact hebt met de grond. Er wordt aandacht besteed aan het bewustzijn van het lichaam. Kracht, lenigheid, houding, muzikaliteit, ritmegevoel, ruimtelijk inzicht en theatraliteit/presentatie komen aan bod. 

Streetjazz (leeftijd 9+)

Streetjazz is een mix van streetdance en jazzdans. Bij deze dansvorm is er een goede balans tussen de groove en nieuwe moves van streetdance en het technische aspect (draaien, sprongen, kicks, etc.) van jazzdans. De leerlingen dragen danssneakers om hun voeten te kunnen ‘pointen’ en om goed af te kunnen zetten. In deze les leren de leerlingen onderscheid te maken tussen de dansstijlen. Het gevoel en de houding van deze stijlen zijn namelijk heel verschillend van elkaar, maar een geweldige mix wanneer beide worden beheerst. In de lessen werken we aan techniek, kracht, lenigheid, muzikaliteit en ritmegevoel om de uitvoering van de dansen qua strakheid en snelheid goed te kunnen uitvoeren. De performance bij streetjazz is ook heel belangrijk. Daarom wordt er extra aandacht besteed aan de presentatie van de dansen. 

Female Fusion (leeftijd 16+)

Female Fusion is een stijl met power. Er wordt gewerkt aan danstechniek, kracht, snelheid, lenigheid, coördinatie en presentatie (attitude) om het bewustzijn van het lichaam te vergroten en samen een krachtige dans neer te zetten. Er worden invloeden gebruik van verschillende dansstijlen zoals hiphop (urban), jazzdans, , moderne-dans, vogueing, waacking en commerciële dans. Een les waar je zelfvertrouwen een boost van krijgt! 

Fusion Dance (volwassenen)

Fusion Dance is een les om je lekker even uit het alledaagse ritme te halen door je focus te verzetten naar je lichaam en het hier en nu. Er wordt gewerkt aan danstechniek, kracht, lenigheid, coördinatie, inlevingsvermogen (theatraliteit) en ook floorwork. Een stijl met invloeden van verschillende dansstijlen zoals moderne-dans, hiphop (urban), jazzdans en met de danstechniek als basis. In de lessen worden deze stijlen met elkaar gecombineerd.